Begrafenissen in regio Wommelgem (Antwerpen):
begrafenissen – crematies – rouwkransen – rouwdrukwerk
Uw begrafenisonderneming in regio Wommelgem – Antwerpen

Begrafenissen in Wijnegem met respect voor uw dierbare

Een begrafenis regelen is niet altijd evident. Niet iedereen spreekt immers graag over uitdrukkelijke wensen voor een uitvaart tijdens zijn leven. Iedereen wordt geboren en iedereen weet dat er een dag komt dat men zal sterven. “Wanneer”, dat weet gelukkig niemand. Door een slepende ziekte kan men dit via medische begeleiding wel zien aankomen of inschatten, maar toch gebeurt het altijd nog onverwacht. Voor iemand die plots uit het leven gerukt werd komt de klap helemaal hard aan.

Er komen een hoop vragen op u af, terwijl het verdriet immens is. Vranken Begrafenissen in regio Wijnegem is een begrafenisondernemer die nabestaanden met hart en ziel begeleidt tijdens al de veeleisende momenten, die een overlijden met zich meebrengt. Want een sterfgeval van een familielid of vriend roept vele vragen op, zowel emotioneel, juridisch als administratief, op een respectvolle en serene manier.

Een uitvaart is het laatste moment dat u deelt met de overledene. Elke persoon is op zijn manier bijzonder voor familie en vrienden. Kiest u voor een kerkelijke plechtigheid, een gebedsdienst of een burgerlijke uitvaart in Wijnegem? Of liever een dienst in geheel eigen stijl? Wij helpen u graag bij alles wat bij een begrafenis of crematie in Wijnegem komt kijken: rouwdrukwerk; ceremonieleiding; aangifte van overlijden op het gemeentehuis, begeleiding bij papierwerk; vervoer van overledene; contact met priester of andere geestelijke; afspraken met uw begraafplaats naar keuze. In onze showroom ontdekt u bovendien een uitgebreid assortiment kisten, urnen en bloemstukken voor elk budget.

Onze uitvaartzorg in Wijnegem

Nadat de dokter het overlijden heeft vastgesteld kan u ons contacteren en nemen wij zoveel mogelijk praktische regelingen van u over. Wij brengen de overledene over naar ons funerarium in Deurne (indien gewenst) en maken met u een afspraak om de uitvaart verder te bespreken.(vastleggen van kerk, crematorium, koffietafel,… opmaak rouwdrukwerk, keuze maken van kist, urne, bloemen,…) Wat kan u van ons verwachten?

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn 7 dagen op 7, 24u op 24u beschikbaar voor u. Contacteer mij als u vragen hebt. Persoonlijke begeleiding betekent er zijn als u dat nodig vindt.

Tot in het detail

Met aandacht voor de kleinste details begeleiden wij u bij de verschillende stappen en opties. Van eerste hulp tot ceremonie en administratie. Omdat waardig afscheid nemen sereniteit vraagt. En een menselijke aanpak.

Overlijden in het buitenland

Bij een overlijden in het buitenland komt heel wat kijken: van wettelijke verplichtingen tot het vervoer van het stoffelijk overschot en de hele administratieve rompslomp. Ik sta u bij tijdens het hele traject.

Concreet en discreet contact

Elke uitvaart is persoonlijk en afhankelijk van verschillende factoren en wensen. Een goede communicatie is dan van groot belang. U krijgt een open offerte. Zonder verrassingen. Duidelijkheid over de hele lijn, ook over de financiële kant van de zaak.

Uw begrafenisonderneming in regio Wijnegem

Als iemand overlijdt moeten er op korte termijn belangrijke beslissingen genomen worden. In een voorafregeling legt u uw eigen wensen vast mbt uw uitvaart, waardoor u uw nabestaanden allerlei moeilijke keuzes bespaart.

Uitdrukkelijke wensen vooraf vastleggen kan altijd. Men kan zelfs nog een stapje verder gaan en op de gemeente een laatste wilsbeschikking vastleggen. Deze wordt bij iedere aangifte van overlijden door de burgerlijke stand van Wijnegem nagekeken en dit is dan ook het wettige document dat uiteindelijk beslist hoe de uitvaart zal uitgevoerd worden. Een laatste wilsbeschikking is een vrijwillige, schriftelijke verklaring waarin u uw voorkeur noteert voor begraven of cremeren en het ritueel van de uitvaartplechtigheid bekendmaakt. De verklaring wordt door u ondertekend en gedateerd. U kunt deze verklaring afleggen door een formulier in te dienen bij de Gemeenteadministratie van Wijnegem. U kunt de beschikking op elk gewenst moment wijzigen.

Men kan ook wensen het stoffelijk overschot te schenken aan de wetenschap. Ook hierin kunnen wij u ten allen tijde met raad en daad bijstaan. Via de gewenste universiteit zullen ook dan de nodige documenten worden opgemaakt. Hier moet men wel vooraf reeds beslissen of men een begrafenis of een crematie zou wensen. Het lichaam moet dan immers binnen de 48 uur naar de universiteit vervoerd worden met daarbij de toelating tot begraven of crematie..

Ons funeraruim in regio Wijnegem

Breng de overledene een laatste groet in één van onze intieme groetkamers in Deurne. Het werd zowel langs binnen als langs buiten onderworpen en ingericht aan de noden van een hedendaags funerarium. Het gebouw op zich dwingt respect en ingetogenheid af ten opzichte van de overledene. In de inkomhal heerst een rustige sfeer, de ideale verzamelplaats voor de familieleden om samen een laatste groet te brengen aan hun dierbare. De rouwkamer waarin de overledene wordt opgebaard is passend ingericht met de bedoeling de mensen even tot rust te laten komen en tot een moment van gebed of bezinning te leiden.

Ook hier kan persoonlijke muziek, bloemen e.a. voor een persoonlijke stijl zorgen. De ruimte is tevens geschikt voor het laatste intieme afscheid. Het laatste afscheid op de avond vóór de uitvaartdienst in intieme familiekring draagt zeer zeker bij tot een betere rouwverwerking. Eén rouwkamer is ruimer opgevat, van hieruit vertrekt de rouwstoet naar de kerk of het crematorium in de regio Wijnegem. Na uw bezoek zal u de kans krijgen om uw naam in het rouwregister te zetten. Nadien krijgt de familie het rouwregister zodat ze dan rustig kunnen nakijken wie er allemaal meeleeft in de pijn die hen komt te treffen.

Hebt u vragen voor ons of wilt u de uitvaart van uw dierbare bespreken? Aarzel niet om ons te contacteren.

Rouwcentrum

In deze aula worden plechtigheden gehouden. Ze biedt plaats aan 99 personen.

U heeft inbreng in het verloop van de plechtigheid met een eigen keuze van afscheidsteksten en muziek.

De aula is ook voorzien om fotoreportages af te spelen.

Koffietafels

We beschikken over een zaal waar u tot 40 familieleden en vrienden een koffietafel kunt aanbieden.

Wanneer u opteert voor een ontvangst met receptieformule kunnen er 50 mensen terecht.

De zaal is gelegen op de eerste verdieping van het Rouwcentrum. Er is een lift aanwezig.

Rouwbrieven

Wij bieden u een ruime keuze aan van voorgedrukte, geïllustreerde rouwbrieven en -kaarten.

Persoonlijke ontwerpen zijn uiteraard bespreekbaar.

De inhoud, tekst, afbeeldingen en lay-out van de teksten kunnen naar wens aangepast worden. Contacteer ons hiervoor.

Teksten & Prentjes

In een rouwproces heeft iedereen de behoefte om zich uit te drukken met persoonlijke afscheidsteksten.

We hebben er enkele voor u uitgekozen als suggestie, u kiest er naar uw eigen levensbeschouwing.

Vranken Begrafenisonderneming in Deurne (Antwerpen):
begrafenissen – crematies – rouwkransen – rouwdrukwerk
Menu